top of page

MORTEX

Mortex is een decoratieve pleister op basis van cement en kalk. Met deze techniek creëert u een naadloze, waterdichte betonlook in een modern of klassiek interieur. 

​Mortex is geschikt voor zowel douchewanden, vloeren, badkamermeubelen, keukens, ... En past zowel bij nieuwbouwwoningen als renovaties dankzij de vele afwerkingsmogelijkheden als de ruime keuze aan kleurtinten. 

Het is duurzaam, waterdicht en hittebestendig materiaal en kan zowel in droge als natte ruimtes geplaatst worden, zowel binnen als buiten. 

DSC_1467.jpg
COLINEX | Mortex | Meubilair West-Vlaanderen |

Mortex is een materiaal dat zoveel mogelijkheden biedt. Mortex is eigenlijk een samenstelling van mineralen, kalk en micro-mortel. Het is een natuurlijk materiaal dat als het ware leeft met zijn vele kleurschakeringen en lichteffecten. Bovendien is mortex oersterk én waterdicht. Mortex gebruiken voor je badkamerrenovatie of nieuwbouw badkamer? Een schitterend idee dat heel wat voordelen biedt. 

 

Badkamerrenovatie of nieuwbouw badkamer in Mortex: waterdicht

Mortex is waterafstotend en waterdicht. Dat maakt het een ideaal materiaal voor je badkamerwanden, je douchewand en je badkamervloer. Ook voor je keuken is mortex een supermateriaal. Wil je ook graag een gietvloer? Dan hebben we goed nieuws voor je want mortex sluit bijzonder goed aan bij een PU-gietvloer. Het geheel oogt bijzonder geslaagd.

Mortex in je badkamer: heel hygiënisch en makkelijk te onderhouden

Omdat kalk en bacteriën zich minder snel hechten aan de mortexwanden van je badkamer en je de douchewand in mortex, blijft het veel langer kalkvrij dan een klassieke tegelwand in je douche. Bacteriën krijgen minder vrij spel en alles blijft veel langer mooi en kalkvrij. Is er toch wat kalkvorming zichtbaar? Dat kan je zeer makkelijk wegnemen met een mengsel van warm water en azijn. Zo simpel is het om mortex in je badkamer proper te houden…

Mortex voor je douche: naadloos

Als je bijvoorbeeld mortex laat aanbrengen op je douchewanden, dan heb je geen naden. Je douchewanden vormen één doorlopend geheel. Vuil kan zich op die manier ook niet hechten aan voegen of uitstekende tegelranden.

IMG_0340.jpg

Handgemaakte organische tafels

Wil je graag meer te weten komen over onze handgemaakte tafels in techniek?

Ontdek meer!

bottom of page