top of page

PARKET, GEZELLIGE WARMTE

PLAATSING

Wie kiest voor een houten vloer, kiest ervoor om een gezellige warmte te creëren in zijn interieur.

 

MASSIEVE PARKET 

Bij een massieve plankenvloer hoef je niet veel uitleg te geven. Deze parket uit massief hout kan verkregen worden in verschillende breedtes, diktes en wordt vaak gebruikt in de legpatronen zoals Visgraad, Hongaars punt,… 

Een massieve parket plaatsen vraagt vakmanschap. Deze wordt dan ook ter plaatse afgewerkt na de plaatsing.

 

MEERLAGENPARKET

 

Dit is op heden de meest geplaatste parket. Door zijn laagopbouw met een massieve toplaag met gemiddeld 2 tot 4mm is deze parket uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos, met variaties in breedte, dikte, houtselectie, afwerking & legpatronen.

COLINEX | Parket | Maatwerk meubilair West-Vlaanderen | Maatwerk West-Vlaanderen

RENOVATIE 

COLINEX | Parket | Renovatie | Maatwerk meubilair West-Vlaanderen | Maatwerk West-Vlaanderen

Vertoont uw parket kleurverschillen, krassen of vlekken? Dan is de parket duidelijk aan een grondige renovatie toe.

 

Door middel van geavanceerde machines brengen wij uw verouderde parket terug tot leven. Alle machines zijn voorzien van stofafzuiging waardoor deze ingreep nagenoeg stofvrij kan gebeuren.

 

Na het schuren moet uw parket behandeld worden zodat u lange tijd kan nagenieten van het resultaat. Hierbij kan u kiezen voor olie of vernis.

 

OLIE

 

Een 2-componenten olie dringt in het hout, waardoor dit snel droogt en zorgt voor een slijtvaste bescherming. Door de ruime kleurkeuze benadrukt u de structuur van het hout, waardoor uw parket een echte eyecatcher kan worden in uw interieur.

 

VERNIS

Terwijl een olie in het hout trekt, legt een vernis een film bovenop het hout waardoor vocht of vet niet in het hout kan dringen. Wenst u de natuurlijke uitstraling van uw hout te behouden? Dan is vernis de oplossing. U kan kiezen tussen matte, half-glanzende of glanzende afwerking.

 

Bij de nabehandeling zorgen we voor een resultaat waar u jaren van kan genieten. Wij zorgen steeds dat u beschikt over de juiste producten om uw parket in het dagelijkse leven te onderhouden. 

 

Wanneer uw parket slechts kleine verontreinigingen vertoont kan u er voor kiezen om elke 3 à 4 jaar een machinale reiniging uit te voeren met onderhoudsolie. Dit draagt bij aan de levensduur van uw parket.

ADVIES

Door te werken met een houten vloerbekleding creëren we een warm gevoel in je huis. Iedere plank is uniek en heeft een andere structuur en tekening. Wij adviseren u graag over de keuze van de juiste houtsoort. Elk project begint met een grondige analyse van uw behoeften en uw smaak. 

bottom of page